• Vrijwilligerswerk

   Nathalie.jpg

           

         

    Vrijwilligers Coördinator Nathalie Wagenaar

  Zonder vrijwilligers geen welzijnswerk. En dat geldt zeker voor De Skûle Welzijn. Er zijn ruim 300 interne vrijwilligers actief in Waadhoeke en Harlingen. Allemaal gemotiveerde mensen, die graag iets voor een ander doen, een bijdrage willen leveren aan de samenleving én hun vrijetijd zinvol willen besteden. De Vrijwilligerscentrale van De Skûle is het eerste aanspreekpunt in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen als het gaat om het activeren, ondersteunen, vernieuwen en versterken van vrijwilligerswerk. Nathalie Wagenaar is vrijwilligers coördinator bij De Skûle en ziet dat het mes aan twee kanten snijdt: mensen die zorg vragen én mensen die zorg geven worden gelukkig van elkaar.

  Nathalie Wagenaar begon na haar opleiding cultureel-maatschappelijke vorming als jongerenwerker bij De Skûle. Vanuit het jongerenwerk en een project Maatschappelijke Stages, waarbij VO-leerlingen bekend werden gemaakt welzijnswerk, kwam ze terecht bij de vrijwilligerscentrale. ‘’Een mooie baan, waarbij het om heel verschillende mensen draait. Ook een levendige baan, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe methodes en spelen in op trends, ontwikkelingen en vragen uit de samenleving ’’, zegt ze.

  Wie op zoek is naar vrijwilligerswerk kan via de Vrijwilligerscentrale kennisnemen van een ruim en gevarieerd aanbod. Nathalie Wagenaar: “Dat kan via de site, maar ook door een persoonlijk gesprek. Als iemand vrijwilligerswerk wil gaan doen, maar niet zo goed weet wat en hoe, dan maken we een afspraak om te kijken waar de wensen en talenten liggen. Dan kunnen we samen op zoek gaan naar een passende plek en breng ik de vrijwilliger in contact met de desbetreffende organisatie. En als het allemaal nog onwennig is, dan ga ik mee naar het ‘’sollicitatiegesprek’’. Dat lijkt raar, maar sommige vrijwilligers hebben al jaren niet meer in een groep gewerkt, dan is het fijn als je niet meteen in het diepe wordt gegooid’’.

  Organisaties die met vrijwilligers werken worden door De Skûle ondersteund bij het vinden én binden van vrijwilligers. ‘’We doen dit door het aanbieden van advies en informatie, deskundigheidsbevordering en facilitaire ondersteuning. Het welzijn van de vrijwilligers is voor ons van belang. We zorgen voor een lage drempel en zijn er altijd om ondersteuning te bieden. De lijntjes zijn kort bij ons en dat wordt door de vrijwilligers op prijs gesteld’’.  

  Toch kan het altijd anders en beter Nathalie:” We zijn bezig met een upgrading. Er komt een Week van de Waardering met aandacht én activiteiten voor vrijwilligers. Workshops, seminars, trainingen, ontmoetingen, het wordt is een heel project. We willen onze vrijwilligers nog meer bij onze organisatie betrekken en naast een fijne werkplek ook de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen. En dat alles uit waardering, want we kunnen niet zonder onze vrijwilligers’’.  

   

  Team Vrijwilligerswerk

  Nathalie Wagenaar, vrijwilligers coördinator Waadhoeke (regio Franeker), tel: 0643003378, aanwezig: maandag t/m donderdagochtend

  Willy de Vries, vrijwilligers coördinator Waadhoeke (regio Berltsum / Menaam), tel: 0648721356, aanwezig: maandag t/m donderdag

  Sytske Hilde Postma, vrijwilligers coördinator Harlingen, tel: 0643003396,                            aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag
 • Nieuws

  Mantelzorg tijdens avondklok mogelijk met verklaring noodzakelijke mantelzorg

  woensdag 20 januari 2021
  Mantelzorgers maken zich zorgen over hun...
  Lees meer...

  Wordfeudcompetitie 2021

  dinsdag 12 januari 2021
  Lees meer...

  In kopke waarmte, het verhaal.....

  donderdag 7 januari 2021
  Inwoners van de...
  Lees meer...