• Thema avonden Corona proof - nieuwe data

  dinsdag 20 oktober 2020
   Copy of Health Event - Made with PosterMyWall.jpg
  Let op! De data voor de thema avonden zijn (in verband met de persconferentie de 27ste) een week verschoven! Ook zullen de lezingen live op Facebook te volgen zijn via deze Facebookpagina!!!


  Coronaproof

  Hoe Corona verloopt heeft een sterke relatie met uw immuunsysteem. Als uw immuunsysteem goed werkt, kunnen de verschijnselen zelfs lijken op een lichte verkoudheid. Het virus treft vooral oudere mensen en mensen met een metabole ontregeling (zoals diabetes type 2, overgewicht en hart- en vaatziekte). Deze groep mensen is overigens ook vatbaarder voor andere virussen (denk aan de griepprik). Hun lichaam reageert te heftig op het virus, waardoor er ernstige complicaties kunnen ontstaan. Als we iedereen beschermen tegen besmetting door maatregelen en vaccinatie zal dat niets veranderen aan de metabole toestand van deze groep mensen. Zij blijven kwetsbaar. Ons alleen richten op preventieve maatregelen, zoals de 1,5 meter afstand, is dus zeker niet volledig. U kunt meer doen om niet ziek te worden, namelijk starten met het verminderen of voorkomen van een metabole verstoring. Hierbij speelt voeding een zeer grote rol. Wilt u meer weten? Kom dan naar de gratis lezing op dinsdag 3 november in De Metro. De lezing begint om 19.30 uur (inloop om 19.15 uur). Wel graag eerst opgeven, zodat wij aan de Coronamaatregelen kunnen voldoen. Bel met Irene van der Vuurst, dietist Libra dieetadvisering. Tel. 06-11276810 of mail naar irene@libra-dieetadvisering.nl.   Liever paprika dan pillen!


  De laatste tijd zijn veel mensen geïnteresseerd in het terugdringen van medicijnen door het gebruiken van andere, vaak koolhydraatarme, voeding. Dit zijn vooral de mensen met diabetes type 2. Maar wist u dat ook bij darmklachten, huidklachten, onbegrepen buikpijn, spierpijn, een hoge bloeddruk, een hoog cholesterol, overgewicht en vermoeidheid anders eten kan helpen om uw klachten te verminderen of zelfs kwijt te raken? En wist u dat u hiermee uw medicatie kan verlagen of zelfs kan laten staan? Weg met die vezelzakjes en middelen om uw darmen “beter” te laten werken! Verlagen of helemaal laten staan van uw bloeddrukmedicatie, het is mogelijk. Maagzuurremmers zijn ook vaak helemaal niet nodig en doen meer goed dan kwaad (tenzij u medicatie heeft, welke uw maagwand echt aantast). Uw cholesterol daalt ook met de juiste voeding en leefstijl of gebruikt u toch liever een hoge dosering cholesterolverlagende medicatie? 
   
  Wilt u meer weten? Kom dan naar de gratis voorlichtingsbijeenkomst op 10 november in De Metro, Hertog van Saxenlaan 80 in Franeker. De avond begint om 19.30 uur. De deur is open vanaf 19.15 uur. 
  Diëtist Irene van der Vuurst van Libra dieetadvisering vertelt u de effecten van medicatie op uw gezondheid en hoe u medicatie kan afbouwen bij de juiste voeding en leefstijl.
  Uw darmen gezond


  Veel mensen hebben last van darmklachten, zoals winderigheid, buikpijn, opgeblazen gevoel, verstopping of juist diarree. Uit onderzoek komt meestal niets. Vaak wordt er gezegd dat u er maar mee moet leren leven. Maar er is iets aan te doen! Met voeding en leefstijl komen zeker 75% van de mensen van hun klachten af.
  Er is niet één dieet of eetpatroon dat bij iedereen werkt. Deze avond gaan wij in op de oorzaken en vooral op de mogelijkheden om van uw darmklachten af te komen.


  Wilt u meer weten? Kom dan naar de gratis voorlichtingsbijeenkomst op 17 november in De Metro, Hertog van Saxenlaan 80 in Franeker. De avond begint om 19.30 uur. De deur is open vanaf 19.15 uur. 
  Goed gevoed ouder worden


  Veel ouderen zijn ondervoed maar weten zelf niet dat zij het zijn. Zij voelen zich al langere tijd niet fit, maar dat zal wel bij de leeftijd horen. Als zij al bij een diëtist op het spreekuur komen, zijn zij verbaasd dat hun gebruikelijke voeding onvoldoende energie, eiwitten en vitamines en mineralen bevat. Dit alles heeft grote gevolgen zoals het afnemen van de spiermassa, verminderde weerstand, grotere kans op doorligwonden, grotere kans op vallen, een langzamer herstel na operatie en bij ziekte, een verminderde kwaliteit van leven en ook een grotere kans op overlijden. En toch is er weinig aandacht voor onze voeding en wordt door bijna iedereen vergeten hoe belangrijk voeding voor de gezondheid is! 


  Wilt u meer weten? Kom dan naar de gratis voorlichtingsbijeenkomst op 24 november in De Metro, Hertog van Saxenlaan 80 in Franeker. De avond begint om 19.30 uur. De deur is open vanaf 19.15 uur. 
  Diëtist Irene van der Vuurst van Libra dieetadvisering vertelt u wat u dagelijks nodig heeft. Daarbij geeft zij u praktische handvaten hoe de voedingsstoffen die u eet ook daadwerkelijk in uw lichaam opgenomen worden. 
  Natuurlijk zijn uw kinderen en mantelzorgers ook van harte welkom.

  Over anti-aging, vasten en gezond oud worden


  Wie wil dat nu niet: gezond oud worden zonder problemen met uw gezondheid? Hoe kan het dat in de zogenaamde “blue zones” dit mensen lukt, terwijl wij hier last hebben van vele chronische ziekten? Wat kunt u hier zelf met voeding en leefstijl aan doen? En werkt vasten hierbij? Irene van der Vuurst, diëtist bij Libra dieetadvisering, neemt u deze avond mee naar de “blue zones” en vertelt aan de hand van deze gebieden hoe u zelf kan bijdragen aan een goede gezondheid.


  Kom naar de gratis voorlichtingsbijeenkomst op 1 december in De Metro, Hertog van Saxenlaan 80 in Franeker. De avond begint om 19.30 uur. De deur is open vanaf 19.15 uur.
 • Nieuws

  Wordfeudcompetitie 2021

  dinsdag 12 januari 2021
  Lees meer...

  In kopke waarmte, het verhaal.....

  donderdag 7 januari 2021
  Inwoners van de...
  Lees meer...

  Ontdekkingstocht naar de beste versie van jezelf

  dinsdag 5 januari 2021
  Lees meer...