• "Mienmaatsje" gezocht

  Gebiedsteam Harlingen
  Plaats: Harlingen
  Categorie: Zorg
  Mienmaatsje is een samenwerkingsverband tussen het Gebiedsteam Harlingen en De Skûle Welzijn. Mienmaatsje is er voor iedere bewoner van elke leeftijd in de gemeente Harlingen. Mienmaatsjes zijn mensen die het leuk en belangrijk vinden om iets voor een ander te doen.

  Werkzaamheden Mienmaatsje:
  Mienmaatsje helpt gezinnen of alleenstaanden. Denk hierbij aan vragen op het gebied van praktische hulp, opvoeding, geldzaken, opdoen van sociale contacten etc. Specifieke voorbeelden zijn: het doen van een boodschap, een wandeling maken, gezellig samen een kopje koffie drinken of een fiets helpen uitzoeken.

  Bent u:
  - op zoek naar vrijwilligerswerk in de gemeente Harlingen?
  - iemand die goed alleen en samen kan werken?
  - iemand die makkelijk contact legt en geïnteresseerd is in andere mensen?
  - minimaal 2 uren per week beschikbaar?
  - in bezit van een rijbewijs, auto of een fiets?

  en is een aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) geen probleem?

  Dan zijn wij op zoek naar u!

  Wat levert het u op?
  Erkenning, meer sociale contacten en u levert een positieve bijdrage aan de samenleving.

  Ons aanbod:
  De Skûle Welzijn biedt scholing, intervisie en coaching aan. Mienmaatsje wordt ingeschakeld door en werkt onder verantwoordelijkheid van de Jeugdteam medewerker of Stadsteam medewerker van de Gemeente Harlingen.
  Reiskosten worden vergoed en de Mienmaatsje ontvangt 2 keer per jaar een vrijwilligersvergoeding. Hiervoor dient u minimaal 6 maanden als vrijwilliger ingeschreven te staan én actief te zijn geweest. De VOG wordt aangevraagd door De Skûle Welzijn en is gratis. Daarnaast bent u, als Mienmaatsje, WA verzekerd.  Het Gebiedsteam Harlingen is er voor iedere bewoner van elke leeftijd in Harlingen, Wijnaldum en Midlum. Het Gebiedsteam Harlingen bestaat uit een Jeugdteam en een Stadsteam. De Skûle Welzijn is een welzijnsorganisatie met een breed welzijnsaanbod.  Mienmaatsje wordt ingeschakeld door en werkt onder verantwoordelijkheid van de Jeugdteam medewerker of Stadsteam medewerker van de Gemeente Harlingen. De Skûle Welzijn biedt scholing, intervisie en coaching aan.

   Mienmaatsje is aanvullend op regulier vrijwilligerswerk en mantelzorgondersteuning.Mienmaatsje is een onderdeel van De Skule Welzijn en heeft een ANBI status.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank