• Aanleg ontmoetingstuin De Skûle in volle gang  De aanleg van de ontmoetingstuin is een goed voorbeeld van sociale inclusie. De reis is belangrijker dan de bestemming. Achter het prachtige gebouw van De Skûle Welzijn in Franeker wordt in samenwerking met verschillende partijen een ontmoetingstuin aangelegd.
  tuin.jpg


  Het doel van de tuin is nu al bereikt
  Het einddoel is niet een tuin. Het gaat juist om de samenwerking tijdens de aanleg. Voor ons is de ontmoetingstuin er eigenlijk al ook al zie je nog overal tegels”, vertelt Corien van Stam.

  Mensen ontmoeten tijdens corona
  Tijdens de corona was er behoefte om mensen te ontmoeten binnen de coronarichtlijnen. Zo is eigenlijk het plan ontstaan om de tuin aan te pakken. Dit was een wens die al jaren bestond. Maar ook omdat de werkwijze binnen De Skûle veranderde. 

  Werken in wisselende samenstelling
  Iedere dinsdag en woensdag werken nu meerdere mensen in wisselende samenstelling aan de tuin. De werkers van de dag beginnen met een kopje koffie en bespreken de werkzaamheden. Dit is nodig omdat de groep elke keer anders is. Pieter Kooistra, de vrijwillig voorman, is er elke keer bij en houdt de grote lijn in de gaten.

  Samen de handen uit de mouwen
  Inmiddels zijn er allerlei soorten van mensen actief geweest in de tuin. Kinderen van De Weekendschool en inwoners van het AZC maar ook deelnemers van het Makkersplak, jongeren en ouderen en natuurlijk omwonenden. Door samen de handen uit de mouwen te steken worden inwoners betrokken bij hun omgeving, ze leren samenwerken en leren meer van elkaar. 

  Winnende ontwerp via prijsvraag
  Het plan voor de tuin is via een prijsvraag gekozen uit zes inzendingen. Het winnende ontwerp is geinspireerd op de tuin bij de Martinikerk. Tijdens NL-doet op 29 mei 2021 was de start van de aanleg.


   

 • Nieuws

  Bereikbaarheid AutoMaatje in de bouwvak

  maandag 25 juli 2022
  Tijdens de Bouwvakweken van 1 t/m 19 augustus is...
  Lees meer...

  Voel Je Goed

  woensdag 20 juli 2022
  Lees meer...

  Save The Date: Donderdag 13 oktoberSymposium Jonge Mantelzorgers Fryslân

  donderdag 14 juli 2022
  ‘Niet te missen!’Ongeveer een kwart...
  Lees meer...