• Acties in de regio

  Maandag 14 september start de 3e editie van De Skûle Wordfeudcompetitie! Doet u ook mee?!

   De Skûle Wordfeud Competitie.jpg

  De "delen-maakt-het-leven-leuker-kast" staat voor het gebouw van De Skûle Welzijn in de Dijkstraat.  Op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur kunt u bij de kast terecht om iets waarvan u geniet of heeft genoten, te delen met een ander. 
  U kunt iets in de kast zetten, maar u mag er ook iets uithalen. Wat hopen wij in de kast te vinden: 
  knutselspullen, handwerkmateriaal, recente tijdschriften, tuinspullen, bak- en kookbenodigdheden, spellen enzovoort.  Dus: heeft u iets over of bent u ergens op uitgekeken en verwacht u dat u daarmee iemand een plezier kunt doen: zet het in de kast. En ziet u iets staan waarvan u denkt: 
  wat leuk, daar kan ik iets mee, neem het dan mee.

  De medewerkers van De Skûle Welzijn zetten de kast om 10.00 uur buiten en om 16.00 uur weer binnen. Delen maakt het leven leuker, zeker nu!

  NB: Het is niet de bedoeling dat de kast een soort Kringloopwinkel of Rommelmarktje wordt. De kast is echt bedoeld om het stille coronaleven wat leuker te maken. Voor elkaar én met elkaar. Voor meer informatie:  Tel 0517- 393750 of info@deskule.nl 


  De Skûle Welzijn en het Rode Kruis bieden extra hulp 
  Je krijgt van alle kanten hulp: familie, vrienden, buren en het maatschappelijk werk steunen je waar mogelijk. Maar soms is ook dat niet genoeg. Gelukkig is er dan de Boodschappenbon van De Skûle Welzijn en het Rode Kruis. 
  Onze gezondheid staat voorop in deze coronacrisis. Ook voor eenzaamheid en dreigende  depressiviteit is ruim aandacht. Net als voor het bedrijfsleven, dat omzet ziet wegvallen. Vanuit den Haag, de regio’s en de gemeentes zijn tal van prachtige steunprojecten opgezet. Maar wat nu als je een gewoon gezin of individu bent, je inkomsten zijn dramatisch teruggelopen en er is simpelweg geen geld meer om boodschappen te doen? Als je niet in aanmerking komt voor structurele bijstand zoals bijvoorbeeld de Voedselbank? Waar vind je dan hulp?  

  Voor die heel gewone mensen - en dat zijn er heel wat -  heeft het Rode Kruis extra hulp bedacht in de vorm van De Boodschappenbon. De gemeente Waadhoeke en het Opbouwwerk hebben dit prachtige plan uitgewerkt en de Skûle Welzijn gaat het uitvoeren. En zo komt De Boodschappenbon, waarmee eenmalig boodschappen gedaan worden bij de lokale supermarkt, beschikbaar voor inwoners van Waadhoeke die het hard nodig hebben.
    
  Herkent u zich in de omschrijving of kent u iemand die in zo’n ellendige situatie is beland, laat het ons weten. Stuur een mailtje met naam, telefoonnummer en omschrijving van de situatie naar info@deskule.nl of bel ons op 0517 393750. Schroom niet, wij luisteren naar uw verhaal en helpen waar mogelijk.  


   
 • Nieuws

  Bereikbaarheid AutoMaatje in de bouwvak

  maandag 25 juli 2022
  Tijdens de Bouwvakweken van 1 t/m 19 augustus is...
  Lees meer...

  Voel Je Goed

  woensdag 20 juli 2022
  Lees meer...

  Save The Date: Donderdag 13 oktoberSymposium Jonge Mantelzorgers Fryslân

  donderdag 14 juli 2022
  ‘Niet te missen!’Ongeveer een kwart...
  Lees meer...