• ANWB Automaatje Waadhoeke: U belt, wij rijden (weer)!


  De versoepelingen met betrekking tot corona gelden ook voor ANWB Automaatje Waadhoeke. Mochten we tot voor kort alleen noodzakelijke ritten uitvoeren, nu mogen weer overal naartoe. Dus: U belt, wij rijden. Naar de kapper, de verre vriendin, de koffieochtend in De Skûle, u zegt het maar!
  ‘’Wat een verademing’’, was de reactie van onze vrijwilligers/chauffeurs en de mensen die regelmatig een beroep op ons deden. ‘’We mogen weer!’’ Vanzelfsprekend nog wel met de bekende voorzorgsmaatregelen die overal gelden. Maar het feit dat je geen dringende reden hebt om op pad te gaan... En dat je als vrijwilliger/chauffeur weer een blij persoon in je auto hebt, die weer eens gezellig op de koffie kan bij een verre vriendin of lekker uitgebreid naar de kapper gaat...

  ANWB Automaatje Waadhoeke heeft al die angstige en sombere maanden niet stil gezeten. De vrijwilligers/chauffeurs hebben zich ontpopt tot ‘’belmaatjes’’ en boden weliswaar weinig vervoer, maar wel een luisterend oor en hulp waar  het nodig en mogelijk was. Toen de noodzakelijke ritten weer mogelijk werden, hebben de meesten zich aangepast aan de strenge normen en menigeen naar het ziekenhuis, de tandarts of fysiotherapeut gebracht.  En er zijn héél véél zogenaamde ‘’prikritten’’ gereden. Van huis naar de vaccinatielocatie en terug. Automaatje Waadhoeke heeft het zelfs voor elkaar gekregen dat deze ritten door de gemeente werden vergoed. En dat geldt trouwens nog steeds.
   
  Maar, het échte Automaatje-werk, gaat met ingang van heden weer van start. U kunt weer bellen met onze matchmakers en een rit aanvragen. Onze vrijwilligers/chauffeurs rijden u met plezier naar uw bestemming. “We doen dit voor 35 cent per kilometer en met heel veel plezier.”

  Voor meer informatie en het aanvragen van ritten:    
  De Skûle Welzijn, ANWB Automaatje Waadhoeke, tel: 0618422894, elke werkdag van 9-12 uur. Let wel: ritten moeten 2 werkdagen van te voren worden aangevraagd. Tijdens de Bouwvakweken (1 t/m 19 augustus niet bereikbaar)
  Brochure Waadhoeke.pdfBrochure Waadhoeke.pdf
  Waadhoeke aanmeldingsformulier chauffeur.pdfWaadhoeke aanmeldingsformulier chauffeur.pdf
  Waadhoeke aanmeldingsformulier Deelnemer.pdfWaadhoeke aanmeldingsformulier Deelnemer.pdf
  Protocol Corona ANWB AutoMaatje 23.03.22.pdfProtocol Corona ANWB AutoMaatje 23.03.22.pdf


 • Nieuws

  Bereikbaarheid AutoMaatje in de bouwvak

  maandag 25 juli 2022
  Tijdens de Bouwvakweken van 1 t/m 19 augustus is...
  Lees meer...

  Voel Je Goed

  woensdag 20 juli 2022
  Lees meer...

  Save The Date: Donderdag 13 oktoberSymposium Jonge Mantelzorgers Fryslân

  donderdag 14 juli 2022
  ‘Niet te missen!’Ongeveer een kwart...
  Lees meer...