• Coronaproof Vrijwilligerswerk

  De besmettingen lopen op, maatregelen worden aangescherpt en steeds meer mensen belanden weer alleen thuis. Coronahulp is nog steeds én opnieuw ontzettend hard nodig tijdens deze tweede golf. 

  Kom jij samen met ons in actie? Er is nog veel vrijwilligerswerk wat je coronaproof kunt doen…Veilig vanuit huis (of de bank), een klein gebaar waarmee je heel veel voor iemand kunt betekenen. 

  Laten we zorgen dat we samen sterk blijven staan tegen corona.


  Coronaproof vrijwilligerswerk, wat kun je doen?

  * Ga (video)bellen met kwetsbare of eenzame mensen

  *Geef digitaal Nederlandse les

  * Stuur kaartjes tegen eenzaamheid

  *Kook een extra portie voor je buur of help met de boodschappen


  Of wil je?

  Wordfeuten met eenzame ouderen

  *Gamen samen met andere jongeren die in quarantaine zitten

  *Een organisatie helpen met hun social media


  Dit zijn maar enkele voorbeelden. Ook in deze tijd is De Skûle Welzijn op zoek naar jou!

  Laat ons weten wat je te bieden hebt en bied je talenten aan via deze website. Meld je bij ons aaals beschikbare vrijwilliger. Door middel van een (online) kennismakingsgesprek gaan we samen kijken naar de mogelijkheden binnen het vrijwilligerswerk. 


  Kennismakingsgesprekken voor vrijwilligerswerk zijn alleen op afspraak op maandag- t/m donderdagmiddag en uiteraard rekening houdend met de RIVM maatregelen.
           

         

   

  Vrijwilligers Coördinator Nathalie Wagenaar

  Zonder vrijwilligers geen welzijnswerk. En dat geldt zeker voor De Skûle Welzijn. Er zijn ruim 300 interne vrijwilligers actief in Waadhoeke en Harlingen. Allemaal gemotiveerde mensen, die graag iets voor een ander doen, een bijdrage willen leveren aan de samenleving én hun vrijetijd zinvol willen besteden. De Vrijwilligerscentrale van De Skûle is het eerste aanspreekpunt in de gemeenten Waadhoeke en Harlingen als het gaat om het activeren, ondersteunen, vernieuwen en versterken van vrijwilligerswerk. Nathalie Wagenaar is vrijwilligers coördinator bij De Skûle en ziet dat het mes aan twee kanten snijdt: mensen die zorg vragen én mensen die zorg geven worden gelukkig van elkaar.

  Nathalie Wagenaar begon na haar opleiding cultureel-maatschappelijke vorming als jongerenwerker bij De Skûle. Vanuit het jongerenwerk en een project Maatschappelijke Stages, waarbij VO-leerlingen bekend werden gemaakt welzijnswerk, kwam ze terecht bij de vrijwilligerscentrale. ‘’Een mooie baan, waarbij het om heel verschillende mensen draait. Ook een levendige baan, want we zijn altijd op zoek naar nieuwe methodes en spelen in op trends, ontwikkelingen en vragen uit de samenleving ’’, zegt ze.

  Wie op zoek is naar vrijwilligerswerk kan via de Vrijwilligerscentrale kennisnemen van een ruim en gevarieerd aanbod. Nathalie Wagenaar: “Dat kan via de site, maar ook door een persoonlijk gesprek. Als iemand vrijwilligerswerk wil gaan doen, maar niet zo goed weet wat en hoe, dan maken we een afspraak om te kijken waar de wensen en talenten liggen. Dan kunnen we samen op zoek gaan naar een passende plek en breng ik de vrijwilliger in contact met de desbetreffende organisatie. En als het allemaal nog onwennig is, dan ga ik mee naar het ‘’sollicitatiegesprek’’. Dat lijkt raar, maar sommige vrijwilligers hebben al jaren niet meer in een groep gewerkt, dan is het fijn als je niet meteen in het diepe wordt gegooid’’.

  Organisaties die met vrijwilligers werken worden door De Skûle ondersteund bij het vinden én binden van vrijwilligers. ‘’We doen dit door het aanbieden van advies en informatie, deskundigheidsbevordering en facilitaire ondersteuning. Het welzijn van de vrijwilligers is voor ons van belang. We zorgen voor een lage drempel en zijn er altijd om ondersteuning te bieden. De lijntjes zijn kort bij ons en dat wordt door de vrijwilligers op prijs gesteld’’.  

  Toch kan het altijd anders en beter Nathalie:” We zijn bezig met een upgrading. Er komt een Week van de Waardering met aandacht én activiteiten voor vrijwilligers. Workshops, seminars, trainingen, ontmoetingen, het wordt is een heel project. We willen onze vrijwilligers nog meer bij onze organisatie betrekken en naast een fijne werkplek ook de mogelijkheid bieden zich verder te ontwikkelen. En dat alles uit waardering, want we kunnen niet zonder onze vrijwilligers’’.  

   

  Team Vrijwilligerswerk

  Nathalie Wagenaar, vrijwilligers coördinator Waadhoeke (regio Franeker), tel: 0643003378, aanwezig: maandag t/m donderdagochtend

  Willy de Vries, vrijwilligers coördinator Waadhoeke (regio Berltsum / Menaam), tel: 0648721356, aanwezig: maandag t/m donderdag

  Sytske Hilde Postma, vrijwilligers coördinator Harlingen, tel: 0643003396,                            aanwezig: maandag, dinsdag en donderdag
 • Nieuws

  6 juli   Webinar  ( thuis) werken en mantelzorg combineren 

  woensdag 16 juni 2021
  Lees meer...

  Week van de Jonge Mantelzorgers. " Vanzelfsprekend?"

  woensdag 9 juni 2021
  ‘Terwijl mijn vrienden hun game scores...
  Lees meer...

  16 juni Mantelzorgcafé Plus

  woensdag 9 juni 2021
  Lees meer...