• Landelijk overzicht

  4 mei Hoe kunt u thuis herdenken?
  *Hang de hele dag de vlag half stok
  *Bent u muzikant? Dan vragen wij u om 19:58 uur het Taptoe signaal te spelen in uw tuin
  *En na twee minuten stilte mag iedereen het Wilhelmus meezingen
  *In de week na 4 mei bent u vrij om zelf stil te staan bij één van de monumenten   De
   download (1).jpg
  leukste spelletjes voor in de tuin

  Met OERRR hoef je je geen moment te vervelen. We hebben de 10 leukste spelletjes voor je op een rijtje gezet. Voor in de tuin maar ook leuk op straat, in het park of in het bos.                      Klik hier voor meer info
   kinderhulp.jpg
  Doneer aan Nationaal Fonds Kinderhulp 
  Het coronavirus en de daarvoor getroffen maatregelen hebben ertoe geleid dat  de  huis-aan-huis collecte, welke plaats zou vinden van 20 t/m 25 april, is opgeschort. Een verschrikkelijk besluit, omdat we nu aanzienlijk minder kinderen in armoede kunnen gaan helpen. En dat maakt het des te zuurder, juist omdat onze hulp in deze tijd nog harder nodig is.  
  We zijn dan ook direct op zoek gegaan naar alternatieven, en dit jaar kun je digitaal doneren.

  Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets, eens nieuwe kleren. Eindelijk een dagje uit, een nieuw dekbed of tóch een cadeautje van de Sint. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. We helpen ze, Onvoorwaardelijk. Zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind. 

  1 op de 12* kinderen in Nederland groeit op in armoede.  Hun jeugd is verre van zorgeloos. 
  Als anderen niet kunnen helpen
  Wanneer andere instanties niet kunnen helpen, is Kinderhulp er. Onvoorwaardelijk. We helpen met waar een kind behoefte aan heeft. En altijd via maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, bewindvoerder, wijkteam van de gemeente of jeugdhulpverlener. 
  Dankzij de steun van donateurs, vrijwilligers, partners en sponsoren konden wij in 2019 maar liefst 125.000 keer een kind helpen! 
  Doneren kan via deze link


  oranje fonds.png


  Oranje Fonds
  Bied hulp waar mogelijk. Bel, FaceTime, doe boodschappen voor ze, gooi een kaartje door de bus. Oranje Fonds geeft gratis kaartjes weg waarmee je iemand hulp kunt aanbieden.
  Ga naar: formulier.oranjefonds.nl/ eenzaam  Whap.nl
  Whapp maakt het makkelijk om elkaar in de buurt te helpen, zeker nu.
  Zoek je iemand om boodschappen te doen? Of wil je weten wat mensen in jouw buurt nodig hebben, zodat je kunt helpen? Whapp zoekt een match voor je. De app stuurt de vraag naar een aanbieder in de buurt. En zoekt verder als het nu niet uitkomt. Meer info klik op deze link

   bieb.jpg
  Extra en gratis luisterboeken van de bieb 
  De bieb stelt speciaal voor deze tijd extra en gratis luisterboeken beschikbaar. Kijk hier voor het aanbod:                                                     https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb/titels-in-de-luisterbieb.html

  Je bent #Nietalleen
  Overal in Nederland zetten talloze lokale organisaties en kerken zich in voor mensen die hulp kunnen gebruiken. Praktische hulp nodig?
  Een luisterend oor? 

  Ouderen in beweging
  Een van de grotere problemen waar senioren op dit moment tegenaan lopen is het tekort aan beweging. Sommige mensen durven de deur niet uit, anderen weten simpelweg niet hoe ze kunnen bewegen. Er zijn gelukkig diverse mogelijkheden om op een laagdrempelige manier toch in beweging te komen. 
  Omroep MAX zendt dagelijks het TV programma Nederland in beweging uit. Om heel Nederland thuis in beweging te krijgen werpt Olga Commandeur zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland. Ook online vind je wekelijks trainingsschema’s die zeer geschikt zijn voor ouderen. 
  Voor de vitale en actieve senioren die normaal naar een sportschool gaan kan het handig zijn een sportapp te downloaden. Daarin staan fitness-instructies en oefeningen die eenvoudig thuis gedaan kunnen worden. Populair zijn Seven Minute Workout en Sworkit. 
  Wandelen is misschien wel de meeste simpele en snelle manier om te bewegen. Een ommetje maken is goed voor lijf en feest. Houd je wel aan de richtlijnen van het RIVM: houd afstand en wandel bij voorkeur alleen.
  Gratis online thuiscursus EHBO 
  Het Rode Kruis stelt speciaal voor alle thuisblijvers in Nederland een gratis online thuiscursus EHBO beschikbaar. Hiermee leer je vanuit huis via je laptop of tablet hoe je eerste hulp verleent bij veelvoorkomende situaties

  ANBO geeft online yogalessen voor ouderen op facebook 
  De meeste ouderen wonen zelfstandig en veel van hen zijn door het coronavirus aan huis gekluisterd. Hun wekelijkse activiteit, zoals de kaart- of boekclub, is afgelast en het advies is om sociale contacten te beperken. Daarom organiseert ANBO de komende tijd online activiteiten
  Ga naar de facebook 

  Onlineactiviteiten tijdens de corona crisis
  Op FB heb je een pagina genaamd: ‘Onlineactiviteiten tijdens de corona crisis’ hier kan je allemaal activiteiten vinden die je in huis kan gaan doen.
  Kijk hier voor het aanbod

  Tegengaan van eenzaamheid
  Op deze website vind je allemaal landelijke acties, gericht op het tegengaan van eenzaamheid.
  Allemaal landelijke acties gericht op het tegengaan van eenzaamheid. Deze acties vinden landelijk plaats.  Ga naar de website    sociaal goud.png  Heel Friesland belt
  Stichting Sociaal Goud strijdt tegen eenzaamheid onder ouderen in Friesland. Is een bel service, waarbij ouderen twee keer per week gebeld kunnen worden om zo eenzaamheid onder                    ouderen tegen te gaan.

  Meld je aan bij Ready2Help
  Samen met meer dan 80.000 anderen hulp bieden als dat nodig is? Lijkt je dat wat? Meld je dan nu aan voor ons Ready2Help burgernetwerk!
   rode kruis.png


  Rode kruis start Hulplijn 

  Het Rode Kruis is gestart met een hulplijn voor mensen in thuisisolatie of quarantaine in verband met het coronavirus. Wie hulp kan gebruiken of vragen heeft, kan vanaf 09.00 uur het nummer 070-4455888 bellen. Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn 
  070-4455888 Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen                                            9:00 – 21:00 uur  en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.  Meer info  De Kindertelefoon  De kindertelefoon, ook voor alles wat je bezighoudt in deze Corona tijd   samen sterk tegen corona.png

  Samen sterk tegen Corona
  Er zijn  gratis posters beschikbaar om vanuit huis, dankzij een slimme poster, hulp aan te bieden of te vragen. Een initiatief dat moet gaan zorgen voor positiviteit en verbroedering in deze onzekere tijd. Kun je wat voor iemand betekenen of kun je juist wel wat hulp gebruiken? Laat het aan je buurtgenoten weten. 

  Laat weten dat je aan iemand denkt
  Aandacht voor elkaar, dat doet goed. Zeker in deze tijd waarin verpleeghuizen en woonvormen voor ouderen dicht zijn voor bezoek. Daarom heeft Greetz speciale ansichtkaarten ontwikkeld die je kunt sturen naar die liefste vader, moeder, opa en oma. We stellen van 1 tot en met 14 april  elke dag 5.000 gratis ansichtkaarten beschikbaar. Je betaalt alleen de postzegel zelf. Want dat je elkaar even niet ziet, betekent natuurlijk niet dat je niet aan elkaar denkt. 

  Quarantinechat
   Een toevallig gesprek met iemand die (tijdelijk) ook in een letterlijk sociaal isolement zit. 
    Begin met chatten 
   chat.jpg
   beer1.jpg
  Berenjacht 
  Op FB heb je een pagina genaamd: ‘berenjacht in NL’ waar ze informatie hebben over de berenjacht die op dit moment heel populair is onder de kinderen. Het is de bedoeling dat je voor het raam een of meerdere beren plaats. De kinderen moeten door de wijk lopen op zoek naar beren en tellen hoeveel beren zij gevonden hebben. 

  Op deze fb pagina vind je ook een filmpje die uitlegt hoe je jouw eigen beer kan maken. Ga naar de facebook:  https://www.facebook.com/groups/BerenjachtNL/
   


 • Nieuws

  Skûle gesloten ivm trainingsdag

  dinsdag 2 juni 2020
  Ivm een trainingsdag is De Skûle Welzijn...
  Lees meer...

  ‘Deel je zorg’

  woensdag 27 mei 2020
  Een nieuwe campagne voor jonge mantelzorgers...
  Lees meer...

  De Skûle Welzijn en het Rode Kruis bieden extra hulp

  woensdag 6 mei 2020
  Je krijgt van alle kanten hulp: familie...
  Lees meer...