• ANWB AutoMaatje brengt je naar de vaccinatielocatie

  maandag 6 december 2021

  Heb je een oproep ontvangen voor je boostervaccinatie tegen corona maar weet je niet hoe bij de priklocatie te komen? 
  ANWB AutoMaatje vervoert mensen die minder mobiel zijn. Tegen een kilometervergoeding van 30 cent worden mensen door een chauffeur uit de buurt naar de plek van bestemming gebracht en weer terug naar huis uiteraard. Ritten naar de vaccinatielocaties worden door gemeente Waadhoeke zelfs vergoed aan inwoners van deze gemeente, zodat u er gratis kunt komen!

  “Voor sommige ouderen is het een punt van zorg hoe ze op de plek van bestemming komen”, zegt Mia Bonnema van De Skûle Welzijn, waar de coördinatie van ANWB AutoMaatje Waadhoeke is ondergebracht:  „Met deze ritten zorgen we voor geruststelling over het vervoer naar de priklocaties. Als iemand een vervoersprobleem heeft naar de priklocatie en er is geen alternatief kan ANWB AutoMaatje een uitkomst zijn.”

  Deelnemers van de vervoerservice hoeven geen lid te zijn van de ANWB. Ze moeten wel inwoner van de gemeente Waadhoeke zijn. Tijdens het eerste telefoontje is er een gesprekje om de persoonlijke situatie in kaart te brengen. Daarna wordt de rit ingepland waarbij wordt gezocht naar een chauffeur die het dichtst in de buurt woont en tijd heeft.
   
  Wie voor de boostervaccinatie een beroep wil doen op deze service, kan zich telefonisch aanmelden bij ANWB AutoMaatje Waadhoeke, telefoonnummer 06 – 18422894. Dat kan op werkdagen van 9 tot 12 uur (tenminste 2 werkdagen van tevoren de rit aanvragen).
   
  Chauffeurs die zich als vrijwilliger willen aanmelden, kunnen dit nummer ook bellen.
   
  Bij het vervoer worden de coronamaatregelen van het RIVM gevolgd. Mondkapjes zijn dus verplicht en de voertuigen worden na elke rit ontsmet.
   
 • Nieuws

  Klankbordgroepleden gezocht!

  dinsdag 18 januari 2022
  Lees meer...

  ONTWERP EEN FONTEIN VOOR HET PARREdyske!!

  dinsdag 11 januari 2022
  De gemeenschapstuin achter De Skûle krijgt...
  Lees meer...

  Jongeren zijn blij: meer geld voor maatschappelijke diensttijd

  maandag 10 januari 2022
  De maatschappelijke diensttijd...
  Lees meer...