• ANWB Automaatje Waadhoeke zoekt nieuwe Matchmaker

  woensdag 25 mei 2022


  Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Kom ons team van vrijwilligers versterken en wordt de nieuwe Matchmaker van ANWB Automaatje Waadhoeke. Een baan vol contact met mensen, die je namens Automaatje, heel blij kunt maken. 
  ANWB Automaatje is een project van de ANWB, de gemeente Waadhoeke en De Skûle Welzijn. Sinds ruim drie jaar wordt het project succesvol uitgevoerd door  De Skûle Welzijn. Met Automaatje blijven minder mobiele plaatsgenoten langer mobiel en blijven ze deel uitmaken van de maatschappij. Het principe is eenvoudig: inwoners van Waadhoeke worden tegen een kleine vergoeding door vrijwilligers mét een eigen auto, vervoerd. De Matchmaker bemiddelt en brengt deelnemer en chauffeur bij elkaar. Of de deelnemer nu naar het ziekenhuis moet worden gebracht, boodschappen wil doen, naar de kapper moet of op de koffie wil bij een ver familielid, de chauffeurs rijden wel. En niet alleen dat: onze vrijwillige chauffeurs doen meer dan auto’s besturen. Bij een bezoek aan het ziekenhuis is soms een arm nodig en bij boodschappen doen soms zelfs een sterk paar armen. Om nog maar niet te spreken over een luisterend oor… Dat maakt het werk als chauffeur voor Automaatje ook zo leuk en interessant en geeft de deelnemer een vertrouwd gevoel.

  Onze Matchmaker weet dat als geen ander. Hij of zij brengt beide partijen bij elkaar, kent na verloop van tijd de deelnemers én de chauffeurs en maakt op basis van de ervaringen én via een computersysteem de best mogelijke match. En als de rit gereden is, belt de matchmaker vaak nog even na of alles naar wens verlopen is. Dat is wat we bedoelen met contact hebben met mensen én ze blij maken!

  De Matchmaker die wij zoeken voelt zich hierdoor aangesproken en is bereid vanaf 1 juli 2022 elke woensdagochtend (bouwvakvakantie uitgesloten) de telefoon te bemensen om passagier en chauffeur samen te brengen en de ‘’match ‘’ in het systeem vast te leggen. Dit kan in het kantoor van De Skûle maar eventueel ook vanuit je eigen huis. Voorwaarde is dat de Matchmaker van mensen houdt. En, deel wil uitmaken van het enthousiaste team vrijwilligers waarmee De Skûle Welzijn en in het bijzonder ANWB Automaatje Waadhoeke, zich gelukkig mag prijzen!

  Voor meer informatie:
  Mia Bonnema, projectleider ANWB AutoMaatje Waadhoeke, tel 06-48206970 (bereikbaar op maandag en woensdag) of m.bonnema@deskule.nl.
   


 • Nieuws

  Toy Swap Speelgoedbeurs!

  woensdag 22 juni 2022
  Lees meer...

  Week van de Jonge Mantelzorger

  donderdag 2 juni 2022
  Ongeveer een kwart...
  Lees meer...

  Informatie over de Mantelzorg Makelaar op donderdag 16 juni in Franeker 

  woensdag 1 juni 2022
  Een mantelzorgmakelaar ondersteunt...
  Lees meer...