• Eerste Toi-Swap groot succes

  woensdag 3 juli 2019
  HARLINGEN – De eerste speelgoed ruilbeurs die afgelopen zaterdag in MFC Het Vierkant in Harlingen werd gehouden was een daverend succes. Even na elf uur werden afgelopen zaterdag de eerste spulletjes ingebracht en voor de uitruil om 14.00 uur stonden mensen letterlijk te dringen voor de deuren.
   
  Op een drafje holden zaterdagmiddag de ruilers van de eerste Toy-Swap Harlingen het Vierkant binnen om daar hun slag te slaan. De eerste ruilers hadden zaterdagochtend al het mistroostige weer getrotseerd om de door hen gevulde tassen, dozen en kratten in te leveren bij de speelgoed ruilbeurs. Voor ieder item kreeg men punten, welke in de middag weer konden worden ingeleverd. Met de verzamelde punten kon jong en oud ‘nieuw’ speelgoed ruilen. 
   
  Veel gehoorde opmerkingen tijdens de inbreng was dat de kinderen zoveel speelgoed hadden en dat mensen het een erg leuk initiatief vonden want nu kreeg het speelgoed toch nog weer een tweede kans. Naast het inbrengen en uitruilen waren er bij de Toy-Swap nog verschillende activiteiten zo was er een poppenkastshow, konden kinderen zich laten schminken en kon er, toen het zonnetje er eenmaal bij was, buiten op het springkussen worden rondgesprongen.
   
  Deze succesvolle eerste ruilbeurs werd georganiseerd door de Skûle Welzijn, Opstapje en Jongerenwerk Harlingen met medewerking van Omrin, met het doel de duurzaamheid van speelgoed te promoten en daarnaast mensen met een smalle beurs de mogelijkheid te geven om ook eens wat ‘nieuws’ aan hun kinderen te geven. Wegens de positieve reacties van de ruilers en de fantastische vrijwilligers is het plan om in november van dit jaar een tweede Toy-Swap Harlingen te organiseren.
   
 • Nieuws

  'RAUW' een voorstelling over rouw en afscheid met dans,tekst en muziek

  donderdag 19 september 2019
  Uitnodiging voor mantelzorgers en zorgvragers...
  Lees meer...

  Interactieve lezing!

  maandag 16 september 2019
  Lees meer...

  Franeker Ontmoetingscafé

  woensdag 21 augustus 2019
  Lees meer...