• Eerste Toi-Swap groot succes

  woensdag 3 juli 2019
  HARLINGEN – De eerste speelgoed ruilbeurs die afgelopen zaterdag in MFC Het Vierkant in Harlingen werd gehouden was een daverend succes. Even na elf uur werden afgelopen zaterdag de eerste spulletjes ingebracht en voor de uitruil om 14.00 uur stonden mensen letterlijk te dringen voor de deuren.
   
  Op een drafje holden zaterdagmiddag de ruilers van de eerste Toy-Swap Harlingen het Vierkant binnen om daar hun slag te slaan. De eerste ruilers hadden zaterdagochtend al het mistroostige weer getrotseerd om de door hen gevulde tassen, dozen en kratten in te leveren bij de speelgoed ruilbeurs. Voor ieder item kreeg men punten, welke in de middag weer konden worden ingeleverd. Met de verzamelde punten kon jong en oud ‘nieuw’ speelgoed ruilen. 
   
  Veel gehoorde opmerkingen tijdens de inbreng was dat de kinderen zoveel speelgoed hadden en dat mensen het een erg leuk initiatief vonden want nu kreeg het speelgoed toch nog weer een tweede kans. Naast het inbrengen en uitruilen waren er bij de Toy-Swap nog verschillende activiteiten zo was er een poppenkastshow, konden kinderen zich laten schminken en kon er, toen het zonnetje er eenmaal bij was, buiten op het springkussen worden rondgesprongen.
   
  Deze succesvolle eerste ruilbeurs werd georganiseerd door de Skûle Welzijn, Opstapje en Jongerenwerk Harlingen met medewerking van Omrin, met het doel de duurzaamheid van speelgoed te promoten en daarnaast mensen met een smalle beurs de mogelijkheid te geven om ook eens wat ‘nieuws’ aan hun kinderen te geven. Wegens de positieve reacties van de ruilers en de fantastische vrijwilligers is het plan om in november van dit jaar een tweede Toy-Swap Harlingen te organiseren.
   
 • Nieuws

  Skûle gesloten ivm trainingsdag

  dinsdag 2 juni 2020
  Ivm een trainingsdag is De Skûle Welzijn...
  Lees meer...

  ‘Deel je zorg’

  woensdag 27 mei 2020
  Een nieuwe campagne voor jonge mantelzorgers...
  Lees meer...

  De Skûle Welzijn en het Rode Kruis bieden extra hulp

  woensdag 6 mei 2020
  Je krijgt van alle kanten hulp: familie...
  Lees meer...