• Gespreksgroepen van start voor partners van mensen met dementie in Waadhoeke 

  dinsdag 17 augustus 2021
   partnergesprekken.jpg
  In september wordt er op 2 locaties gestart met een partnergespreksgroep in de gemeente Waadhoeke.
  Jantine Albada, casemanager dementie en Annelien Ellerman van Centrum Mantelzorg Waadhoeke zijn betrokken bij de organisatie en zijn blij dat dit nu in de eigen gemeente wordt georganiseerd, dicht bij huis dus. Er bestond al langere tijd een wens voor het starten van deze groepen. Deze wens is nu gerealiseerd dankzij een samenwerking tussen De Skûle Welzijn, de gemeente Waadhoeke, het Alzheimer Café Noordwest Friesland én het Netwerk Dementie Fryslân. “Dankzij de enthousiaste samenwerking vanuit de betrokken organisaties en een financiële bijdrage vanuit de GIDS gelden van de gemeente Waadhoeke kunnen we hier nu echt een start mee maken”
   
  Wanneer er bij een partner een vorm van dementie is vastgesteld, komen er veel vragen. Hoe zal het verloop van de ziekte gaan? Welke dagelijkse activiteiten kan men blijven doen? Lukt het om de huishoudelijke taken uit te voeren?  Men wil er samen het beste van maken, zoveel mogelijk van elkaar genieten. Maar krijgt ook te maken met uitdagingen.
  Ondanks alle goede voornemens en goede bedoelingen, verandert het leven wanneer iemand samenleeft met iemand met dementie. Zo kan het zijn dat men taken moeten overnemen die de partner voorheen deed.  
   
  Sociaal netwerk
  Vrienden, kennissen en familie kunnen een belangrijke steun zijn, maar men kan ook te maken krijgen met onbegrip, bekenden die zeggen “ik merk niets aan hem”.
  Omgaan met dementie is een ingrijpend proces, waarin men steeds op zoek is naar een nieuwe balans. In dat proces kan het enorm waardevol zijn om ervaringen uit te wisselen, te praten met anderen die hetzelfde doormaken.
   
  Gespreksgroepen in de gemeente Waadhoeke
  Eind september starten er twee partnergespreksgroepen in de gemeente Waadhoeke, in Franeker en in Sint Annaparochie. Meer informatie over deze gespreksgroepen, leest u in de speciale folder hierover.
   
  Meer informatie
  Heeft u belangstelling voor de folder, heeft u andere vragen of wilt u zich aanmelden?  Neem dan contact op met:
  Centrum Mantelzorg Waadhoeke
  De Skûle Welzijn
  0517-393750 of Info@deskule.nl

  Voor meer informatie over ‘omgaan met dementie: https://www.netwerkdementiefryslan.nl/
 • Nieuws

  Steunpunt Statushouders is opzoek naar jou!

  maandag 20 september 2021
  Lees meer...

  Zaterdag 25 september Open dag!

  donderdag 16 september 2021
  Lees meer...

  De Skûle Welzijn start maatjesproject in Waadhoeke.

  woensdag 15 september 2021
  Of De Skûle Welzijn ook maatjes...
  Lees meer...