•  Cursus positief in het leven staan voor iedereen vanaf 50 jaar

  donderdag 10 januari 2019

  Als u ouder wordt verandert uw situatie. Sommige veranderingen zijn prettig, zoals het krijgen van kleinkinderen het hebben van vrije tijd. Ander veranderingen zijn minder prettig, zoals achteruitgang van gezondheid, het weg vallen van een vaste dagindeling of verlies van dierbaren. Door dit soort veranderingen kunt u de behoefte hebben aan nieuwe manieren om grip te houden op uw leven en om uw leven een beetje meer glans te geven. De groepscursus grip en glans helpt u in het vinden van nieuwe mogelijkheden om uw tijd prettiger in te vullen. In de cursus leert u vaardigheden om zelf actief een bijdrage aan de glans van uw eigen leven te geven.
  De cursus is voor iedereen van 50 jaar en ouder. Tijdens de bijeenkomsten komen onderwerpen aan de orde die te maken hebben met manieren waarop het leven meer glans geven kan worden. Als rode draad door de cursus loopt het gebruik van de zogenaamde GLANS-schijf van vijf,  De glansschijf is vergelijkbaar met de voedingsschijf.
  Concrete onderwerpen in de cursus zijn:
  • positief zijn en blijven;
  • initiatief nemen en zelfvertrouwen opbouwen;
  • samen met anderen zijn en vriendschap;
  • doelen stellen en bereiken;
  • persoonlijke sterke punten ontdekken en uitbouwen;
  • de positieve kanten van het alleen zijn, dan wel samenzijn ervaren.
     
  De cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 2.5 uur met een eigen bijdragen van 25 euro. Een pauze met een gemeenschappelijke maaltijd is inbegrepen want ontmoeting is een belangrijk onderdeel van de cursus. De groep zal uit ongeveer 10 personen bestaan en worden begeleid door twee ervaren GRIP & Glans docenten.
  De cursus wordt aangeboden door de gezamenlijke gebiedteams uit Waadhoeke en Harlingen en De Skûle Welzijn. Iedereen kan meedoen omdat er voor vervoer gezorgd wordt naar Nieuw Zuid Pr Irenestraat 2 8862 TL in Harlingen. 
   
  De cursusdagen zijn op: dinsdag 5, 12, 19 maart en 2, 9 en 16 april.
  Tijdstip: 17.00 tot 20.00 uur. Voor afgaand is een kennismakingsgesprek.
   
  Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met een van de trainers Tjik Flameling,  tel: 06-11860776 of Johanna Schaap;  tel: 06-10890607 u kunt ook kijken op www.gripenglans.nl
 • Nieuws

  Ontmoetingscafé

  vrijdag 14 juni 2019
  Kom langs bij het ontmoetingscafé!
  Lees meer...

  Scootmobieltraining 18 juni

  dinsdag 11 juni 2019
  Lees meer...

  Speelgoedruilbeurs Harlingen

  vrijdag 7 juni 2019
  HARLINGEN – Veel kinderen spelen maar even met...
  Lees meer...