• Repair café in Franeker

  vrijdag 13 april 2018
  Ook Franeker heeft  een Repair Café
   
  Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Een fiets waarvan het wiel aanloopt?  Of met een broek waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet! Elke donderdagmiddag kan iedereen  zijn kapotte spullen repareren in het Repair Café  van de Skûle Welzijn. 
   Fiets2.jpg
  In de werkplaats en kantine van  Gered Gereedschap, op de Turfkade 14 in Franeker, draait het vanaf april, elke donderdagmiddag allemaal om repareren. Tussen 13.00 en 15.00 uur staan diverse vrijwilligers / reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap is aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom.
  En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.
  De Skûle Welzijn wil met het Repair Café  o.a. mensen op een andere manier met elkaar in contact brengen. Daarnaast wil De Skûle Welzijn met het Repair Café de aanwezige  kennis en praktische vaardigheden  benutten.van de inwoners van  Franeker / Waadhoeke
  Het Repair Café past ook goed bij Gered Gereedschap Franeker,  waar oud gereedschap wordt ingezameld en nadat dit is nagekeken en eventueel gerepareerd, wordt verzonden naar projecten in ontwikkelingslanden.

  Ook wil De Skûle Welzijn door het repareren te promoten, een bijdrage leveren  aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig ook: "In Franeker / Waadhoeke wordt er veel weg gegooid. Ook apparaten, kleding en meubels waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen en gaan we daar verandering in brengen."
   
  Het Repair Café  Franeker is aangesloten bij de Stichting Repair Café ( Repaircafe.nl). Deze stichting biedt ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café hebben.
   
  Zowel voor het Repair Café als Gered Gereedschap Franeker is De Skûle Welzijn nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om dingen te maken en repareren. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met p.veldhuizen@deskule.nl telefoon of 06-46105147
   


 • Nieuws

  Vacature Jongerenwerker 26,5 uur

  donderdag 10 januari 2019
  AangehoudenJongerenwerker Skûle...
  Lees meer...

  ANWB AutoMaatje maakt kans op een Appeltje van Oranje

  donderdag 10 januari 2019
  “ANWB AutoMaatje maakt kans op een Appeltje...
  Lees meer...

   Cursus positief in het leven staan voor iedereen vanaf 50 jaar

  donderdag 10 januari 2019
  Als u ouder wordt verandert uw situatie...
  Lees meer...