• Vooraankondiging film Wei 16 november.

  donderdag 14 oktober 2021
  20.15 uur in De Koornbeurs in Franeker
  Wei.jpg  Wei   is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.
  Wanneer de vader van de jonge filmmaker Ruud Lenssen de diagnose vasculaire dementie krijgt, is de ziekte al zo ver gevorderd dat het lijkt of de woorden van de arts niet echt doordringen. Voor echtgenote Ria, en voor Ruud en zijn zus is de diagnose echter overduidelijk: dit is een onomkeerbaar proces.
   
  Zoon Ruud filmt zijn ouders en hun strijd gedurende twee jaar. Hij toont scènes uit het dagelijks leven van de twee, waarbij hij zelf veelal op de achtergrond blijft, zonder dat daarmee de intimiteit van hun relatie verloren gaat. In toegevoegde super8-beelden zien we het echtpaar in hun eerste huwelijksjaren, in schril contrast met de aftakeling van nu. Zo wordt de verwoestende werking van de ziekte op het gezin op een liefdevolle en tegelijk schrijnende manier vastgelegd. Vader Jac verliest langzamerhand de grip op zijn leven en moet machteloos toezien hoe zijn geliefde pony’s en het weiland met moestuin en kippenren worden verkocht. Moeder Ria worstelt met haar rol als mantelzorger. Terwijl de ziekte voortschrijdt, komt een onvermijdelijk besluit dichterbij.
   
  In samenwerking met theater De Koornbeurs stelt het Centrum Mantelzorg voor de mantelzorgers en andere belangstellenden in de gemeentes Harlingen en Waadhoeke 50 kaarten kosteloos beschikbaar. Na afloop is de filmmaker aanwezig om zijn ervaringen te delen met de bezoekers. Ook zijn er medewerkers van het Centrum Mantelzorg aanwezig voor het beantwoorden van vragen rondom de mantelzorg die wordt verleend.

  Wilt u gebruik maken van dit aanbod dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar Rixt Hiemstra, r.hiemstra@deskule.nl. U ontvangt een ontvangstbevestiging. Opgeven kan tot uiterlijk 8 november. Wij hanteren een wachtlijst als het maximum kaartjes overschreden wordt. Bij afmelding kan iemand anders gebruik kan maken van dit aanbod. 
 • Nieuws

  Week van de Mantelzorg 2021

  maandag 25 oktober 2021
  Thema: Mantelzorg in de spotlight! ...
  Lees meer...

  Vooraankondiging film Wei 16 november.

  donderdag 14 oktober 2021
  20.15 uur in De Koornbeurs in Franeker...
  Lees meer...

  Activiteiten Makkersplak oktober

  dinsdag 12 oktober 2021
  Lees meer...