• Week van de Mantelzorg - Harlingen

  woensdag 30 oktober 2019
  Op maandag 11 november is de opening van de Week van de Mantelzorg. Mantelzorgers en hun zorgvragers  worden daarbij van harte uitgenodigd om van 12.00 tot 13.30 uur  te gaan lunchen bij de Lachende Koe. De opening wordt gedaan door wethouder wethouder Hein Kuiken en Wybe van Dijk zingt met ons het  bekende mantelzorglied.
  Aanmelding voor de lunch kan bij bij Johanna Schaap  j.schaap@harlingen.nl  tel: 06-10890607
  De Week van de Mantelzorg wordt gehouden in de periode van 10 t/m 15 november.
  Gedurende deze hele week zijn er activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld gratis naar het zwembad, een kookworkshop gaan doen, een rondleiding en proeverij bij het Brouwdok krijgen, een workshop houtbewerking doen of genieten van een gezichtsmassage.
  Voor zowel jongeren als volwassenen zijn er activiteiten waarvoor zij zich middels het “mantelzorg-boekje” voor aan kunnen melden. Mantelzorgers die ingeschreven staan bij het Steunpunt Mantelzorg , omdat ze een compliment hebben aangevraagd, krijgen het boekje thuis bezorgd.
   
  Bent u minimaal 8 uur per week en drie maand lang mantelzorger, dan kunt u gebruik maken van het mantelzorgcompliment en ontvangt u een bedrag van € 100.00.  De gemeente Harlingen wil hiermee haar waardering uitspreken aan mantelzorgers en de zorg die ze dagelijks leveren.
  Wilt u ook gebruik maken van het mantelzorgcompliment en het mantelzorgboekje ontvangen, dan kunt u een formulier aanvragen bij het Gebiedsteam tel:  140517, of ophalen bij de balie in MFC het Vierkant.
   
  Vind u het fijn andere mantelzorgers te ontmoeten, dan bent u van harte welkom op de mantelzorgontmoeting die iedere tweede dinsdag van de maand wordt georganiseerd.
  Voor vragen en aanmelding kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg
  Johanna Schaap j.schaap@harlingen.nl tel: 06-10890607
   
 • Nieuws

  ‘Zullen we samen eenzaam zijn?’

  dinsdag 7 januari 2020
  Op dinsdag 11 februari vindt de bijeenkomst...
  Lees meer...

  Mantelzorgactiviteit StoelYoga

  donderdag 19 december 2019
  Lees meer...

  Winterse ochtend - Mantelzorgcafé

  donderdag 5 december 2019
  Lees meer...