• Save The Date: Donderdag 13 oktober Symposium Jonge Mantelzorgers Fryslân‘Niet te missen!’

  Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren (≤ 25 jaar) groeien op met een chronisch ziek, psychisch kwetsbaar, verslaafd, lichamelijk of verstandelijk beperkt familielid. Thuis of in de directe omgeving.
  Deze jonge mantelzorgers zijn te vaak nog een onzichtbare groep. Zij zien zichzelf niet als mantelzorger en maken daarom geen of weinig gebruik van ondersteuningsmogelijkheden. Ze missen mogelijk de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Door de zorgtaken thuis kunnen jongeren minder tijd hebben voor schoolwerk, maar ook voor vrienden en vriendinnen en hobby's. Door dit tijdig te signaleren kunnen jongeren passende steun krijgen, bij het vinden van een balans in het zichzelf kunnen ontwikkelen en omgaan met de zorgsituatie.

  Daarom het Symposium Jonge Mantelzorgers Fryslân!

  Donderdag 13 oktober, van 14.30 uur tot 17.30 uur in Van der Valk Leeuwarden. Met Miranda Werkman als dagvoorzitter, Theater Smoar, interessante workshops, JMZ Pro en natuurlijk jonge mantelzorgers zelf. Wat zijn hun wensen en behoeften? Hoe kunnen we hen herkennen als jonge mantelzorger, wat kunnen wij voor hen betekenen? In gesprek met hen worden we ons hier meer van bewust.

  Deelname aan het Symposium is zeer waardevol voor alle (mede) werkers uit het onderwijs, gemeente, zorg en welzijn, GGZ, GGD en iedereen die in zijn werk betrokken is bij jonge mantelzorgers.

  Geïnteresseerd? Meld je alvast aan: https://www.jmzpro.nl/activiteit/symposium-fryslan/ Na de zomervakantie ontvang je een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan dit symposium

  Het Symposium Jonge Mantelzorgers is een samenwerking tussen Amaryllis, Stichting Caleidoscoop, Sociaal Werk De Kear, Kearn Welzijn, Welzijn Het Bolwerk (Fawaka), Stichting Sociaal Collectief, De Skule Welzijn, JMZ Pro.

  Er wordt gewerkt aan SKJ registratie

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rixt Hiemstra,
  r.hiemstra@deskule.nl
  06-42 90 62 73

 • Nieuws

  Bereikbaarheid AutoMaatje in de bouwvak

  maandag 25 juli 2022
  Tijdens de Bouwvakweken van 1 t/m 19 augustus is...
  Lees meer...

  Voel Je Goed

  woensdag 20 juli 2022
  Lees meer...

  Save The Date: Donderdag 13 oktoberSymposium Jonge Mantelzorgers Fryslân

  donderdag 14 juli 2022
  ‘Niet te missen!’Ongeveer een kwart...
  Lees meer...