• Chauffeurs voor ANWB Automaatje Waadhoeke

  Vrijwilligerscentrale
  Locatie: Gemeente Waadhoeke
  Plaats: Gemeente Waadhoeke
  Categorie: Automaatje
  Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met de Skûle Welzijn en vrijwilligers mensen in Gemeente Waadhoeke helpen mobiel en actief te blijven.
  Vrijwilligers vervoeren minder mobiele 'buren' met eigen auto.
  Nederland telt ruim 4 miljoen ouderen. 25 procent daarvan voelt zich eenzaam. Dat komt vooral omdat ze niet meer mobiel zijn. Geen vervoer betekent dat meer dan 1 miljoen mensen geïsoleerd raken. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij.
  Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding.
  Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat de ANWB deze vervoerservice heeft opgezet. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk. ANWB AutoMaatje brengt mensen bij elkaar.
  Elke rit is meer dan vervoer alleen. Vaak gaan de chauffeurs mee op doktersbezoek of om boodschappen te doen. En elke rit betekent een nieuw sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur.
  Man bijt hond
  Een rit is vaak meer dan vervoer alleen en zorgt voor sociaal contact en een gesprek tussen deelnemer en de vrijwillige chauffeur. In de video's van Man bijt hond ‘AutoMaatje, samen komen wij er wel’ wordt duidelijk welke rol AutoMaatje speelt in het leven van de deelnemers. Hun reis van huis tot de bestemming is vastgelegd in deze serie die zien is op www.youtube.com.
  Hoe kan ik me aanmelden als chauffeur?
  Doe je graag iets voor een ander? Meld je dan aan als vrijwilliger en vervoer jouw minder mobiele 'buren' in je eigen auto. Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten.
  Op dit moment worden er vooral in de regio Oude Bildtzijl/Dronrijp/St Annaparochie en Menaam nieuwe chauffeurs gezocht om ook daar in de behoefte van ritten te kunnen voorzien. Je auto moet APK gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittenden dekking hebben. Vrijwilligers moeten jonger zijn dan 75 jaar en er wordt een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn.
  Je kunt je aanmelden bij de Skûle Welzijn. Die zal je in een gesprek van verdere informatie voorzien.
  Vrijwilligerscentrale Waadhoeke, Berltsum
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank