• Medewerker Werkplaats/Praktijkopleider m/v

  Werkplaats De Skûle Franeker
  Plaats: Franeker
  Categorie: Klussen
  Gereedschap hersteller voor scholen en startende ondernemers in Afrika

  Taakomschrijving:
  Gered Gereedschap Franeker, onderdeel van De Skûle Welzijn, is een vrijwilligersgroep die gebruikte gereedschappen inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar ontwikkelingslanden. Samen met een team enthousiaste vrijwilligers voer je steeds wisselende werkzaamheden uit. Je helpt bij het uitsorteren van ingezameld gereedschap, leert allerhande gereedschap reviseren (ontroesten, schuren en slijpen) of draagt je technische kennis juist over aan anderen. Je werkt mee aan magazijn- en logistieke klussen en zorgt uiteindelijk, samen met de rest van het team, dat opgeknapt gereedschap in zelfgemaakte houten kisten vervoert kan worden naar ontwikkelingslanden.

  Wat voor kennis en vaardigheden zijn nodig?
  Het reviseren van deze gereedschappen vraagt technisch inzicht, maar ook dat je secuur en precies kunt werken en geduld hebt om oplossingen te zoeken voor mogelijke technische problemen. Het zou fijn zijn als je je kennis met enthousiasme wilt overdragen aan andere vrijwilligers of stagiaires.
  Technische kennis is welkom maar zeker geen vereiste. Je kunt de werkplaats juist ook gebruiken om ervaring op te doen met gereedschappen en machines. Wel is het belangrijk dat je in ieder geval handig bent en interesse hebt in techniek.

  Wat krijg je er voor terug?
  Praktisch en technisch vrijwilligerswerk binnen een informele, levendige en actieve organisatie. Onze organisatie gaat professioneel met haar vrijwilligers om. Wij bieden goede begeleiding plus een WA- en ongevallenverzekering. Ook is er alle ruimte om jezelf te ontwikkelen of te specialiseren in een bepaald technisch vakgebied.

  Wat is de meerwaarde?
  Je werk levert heel concreet resultaat op voor mensen in ontwikkelingslanden. Met het opgeknapte gereedschap kunnen scholen in ontwikkelingslanden kinderen een vak leren. Startende ondernemers krijgen de kans om met het opgeknapte gereedschap een eigen inkomen te verdienen. De werkplaats werkt op projectbasis en in de regel weet je exact welke mensen/organisaties in welk land je helpt.

  Werktijden:
  Wij zijn van maandag t/m donderdag van 10.30 – 16.00 uur geopend. Werktijden worden in overleg vastgesteld en er is de mogelijkheid om te werken in dagdelen.

  Hoe kom ik in aanmerking?:
  Neem contact met ons op voor een afspraak.
  Met Gered Gereedschap geef je oud gereedschap een nieuw leven.
  Meubels timmeren, schooluniformen naaien, huizen bouwen, maar ook het leren van een ambacht vraagt om goed gereedschap. In de werkplaats van Gered Gereedschap, onderdeel van De Skûle Welzijn, werken vrijwilligers dagelijks aan het herstellen van oud, afgedankt of overbodig gereedschap voor projecten in ontwikkelingslanden. Gered Gereedschap gaat naar mensen in ontwikkelingslanden, waardoor ze aan hun eigen toekomst kunnen werken. Opleidingscentra voor weeskinderen en gehandicapten, collectieve naaiateliers en timmerwerkplaatsen worden op deze manier van het nodige, maar voor hun anders onbetaalbare, gereedschap voorzien.
  Ingezameld gereedschap wordt geselecteerd en volgens kwaliteitseisen opgeknapt. Voor iedereen die graag met de handen bezig is, is er ‘werk aan de gereedschapswinkel’. Al doende leer je - van elkaar - om naast het vele handgereedschap ook naaimachines, typemachines en elektrisch gereedschap opnieuw gebruiksklaar te maken.
  Gered Gereedschap heeft een ANBI status.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank