• Medewerker/Praktijkopleider elektrisch Gereedschap m/v

  Werkplaats De Skûle Franeker
  Plaats: Franeker
  Categorie: Klussen
  Praktische hulp voor scholen en startende ondernemers in Afrika

  Taakomschrijving:
  Gered Gereedschap Franeker, onderdeel van De Skûle Welzijn, is een vrijwilligersgroep die gebruikte gereedschappen inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar ontwikkelingslanden. Samen met een team vrijwilligers knap je elektrische gereedschappen op voor projecten in ontwikkelingslanden. Je zorgt dat alle gereedschappen goed en veilig werken, levert tevens alle benodigde accessoires en zo mogelijk handleidingen en instructies bij de gereedschappen. Je test snoeren, schakelaars, koolborstels en behuizing en zorgt er voor dat alleen kwalitatief gereedschap naar het buitenland wordt verzonden.

  Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
  Kennis van elektrische gereedschappen en apparaten is een vereiste voor deze functie. Het reviseren van deze gereedschappen vraagt dat je secuur en precies kunt werken en geduld hebt om oplossingen te zoeken voor mogelijke technische problemen. Het zou fijn zijn als je je kennis met enthousiasme wilt overdragen aan andere vrijwilligers of stagiaires.

  Wat krijg je er voor terug?
  Een specialistische werkplek binnen een informele, actieve en levendige organisatie. Onze organisatie gaat professioneel met haar vrijwilligers om. Wij bieden goede begeleiding plus een WA- en ongevallenverzekering. Ook is er alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.

  Wat is de meerwaarde?:
  Je werk levert heel concreet resultaat op voor mensen in ontwikkelingslanden. Goed elektrisch gereedschap stelt een school in staat beter les te geven. Goed en kwalitatief gereedschap is voor startende ondernemers in ontwikkelingslanden niet te verkrijgen of heel duur in aanschaf. Met het door jouw opgeknapte elektrische gereedschap geef je deze mensen een kans om op eigen benen te staan.

  Werktijden:
  Wij zijn van maandag t/m donderdag van 10.30 – 16.00 uur geopend. Werktijden worden in overleg vastgesteld en er is de mogelijkheid om te werken in dagdelen.

  Hoe kom ik in aanmerking?
  Neem contact met ons op voor een afspraak.
  Met Gered Gereedschap geef je oud gereedschap een nieuw leven.
  Meubels timmeren, schooluniformen naaien, huizen bouwen, maar ook het leren van een ambacht vraagt om goed gereedschap. In de werkplaats van Gered Gereedschap, onderdeel van De Skûle Welzijn, werken vrijwilligers dagelijks aan het herstellen van oud, afgedankt of overbodig gereedschap voor projecten in ontwikkelingslanden. Gered Gereedschap gaat naar mensen in ontwikkelingslanden, waardoor ze aan hun eigen toekomst kunnen werken. Opleidingscentra voor weeskinderen en gehandicapten, collectieve naaiateliers en timmerwerkplaatsen worden op deze manier van het nodige, maar voor hun anders onbetaalbare, gereedschap voorzien.
  Ingezameld gereedschap wordt geselecteerd en volgens kwaliteitseisen opgeknapt. Voor iedereen die graag met de handen bezig is, is er ‘werk aan de gereedschapswinkel’. Al doende leer je - van elkaar - om naast het vele handgereedschap ook naaimachines, typemachines en elektrisch gereedschap opnieuw gebruiksklaar te maken.
  Gered Gereedschap heeft een ANBI status.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank