• Mienmaatsje gezocht

  Gebiedsteam Harlingen
  Plaats: Harlingen
  Categorie: Zorg
  Gebiedsteam Harlingen & De Skûle Welzijn zoeken vrijwilligers voor de functie van Mienmaatsje

  Mienmaatsje is een samenwerkingsverband tussen het Gebiedsteam Harlingen en de Skule Welzijn. Mienmaatsje is er voor iedere bewoner van elke leeftijd in Harlingen, Wijnaldum en Midlum. Mienmaatsjes zijn mensen vanuit de participatiewet waarvan een tegenprestatie gevraagd wordt of vrijwilligers die zich graag verder willen ontwikkelen.
  Werkzaamheden Mienmaatsje:
  Mienmaatsje geeft ondersteuning aan gezinnen (of alleenstaanden) om het (zelfstandig) wonen te verlichten, bijv: praktische hulp, opvoeding, financieel, het opbouwen van een sociaal netwerk etc.
  Bent u:
  - op zoek naar vrijwilligerswerk (min 8 uur p.w.) in de gemeente Harlingen en op de hoogte wat er in Harlingen en de dorpen leeft?
  - zelfstandig, sociaal vaardig en daarnaast geïnteresseerd in verschillende doelgroepen?
  - flexibel en laagdrempelig
  - ibv een auto of een fiets
  Dan zijn wij op zoek naar u!
  Wat levert het u op?
  Erkenning, meer sociale contacten en u levert een positieve bijdrage aan de samenleving.
  De Skûle Welzijn biedt scholing, intervisie en coaching aan. Begeleiding op casus niveau wordt verzorgd door het Gebiedsteam.
  Reiskosten, Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) worden vergoed. Daarnaast bent u, als Mienmaatsje, WA verzekerd.


  Het Gebiedsteam Harlingen is er voor iedere bewoner van elke leeftijd in Harlingen, Wijnaldum en Midlum. Het Gebiedsteam Harlingen bestaat uit een Jeugdteam en een Stadsteam. De Skûle Welzijn is een welzijnsorganisatie met een breed welzijnsaanbod. Het Gebiedsteam Harlingen werkt samen met De Skûle Welzijn aan het project Mienmaatsje met als doel het vergroten van de nuldelijns voorzieningen. Nuldelijns voorziening is een laagdrempelige voorziening, zonder indicatie toegankelijk voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Deze voorziening is voorliggend op professionele hulp. Mienmaatsje wordt ingeschakeld door en werkt onder verantwoordelijkheid van de Jeugdteam medewerker of Stadsteam medewerker van de Gemeente Harlingen.

  De inzet van vrijwilligers, Mienmaatsje heeft als doel eenvoudige en tijdelijke ondersteuning te bieden aan inwoners van Harlingen e.o. en kan een helpende hand bieden op het gebied van praktische hulp, opvoeding, opbouwen van sociaal netwerk en daardoor het sociaal welzijn te vergroten bij gezinnen of alleenstaanden. Mienmaatsje is aanvullend op regulier vrijwilligerswerk en mantelzorgondersteuning.Mienmaatsje is een onderdeel van De Skule Welzijn en heeft een ANBI status.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank