• Vacature coördinator Voorlezen, hulp bij taal en huiswerk

  Humanitas afdeling Noordwest-Friesland
  Locatie: Gemeenten Harlingen en Waadhoeke
  Plaats: Franeker
  Heb je coördinerende kwaliteiten en draag je graag bij aan een mooie toekomst voor kinderen? Lees dan snel verder!
  Humanitas Noordwest-Friesland (gemeenten Harlingen en Waadhoeke) zoekt een vrijwillige coördinator voor een nieuwe activiteit voor kinderen met een taalachterstand. Vrijwilligers helpen kinderen van 0 tot 12 jaar hierbij op speelse wijze bij het verbeteren van hun beheersing van de Nederlandse taal. Zij doen dit door voor te lezen, hulp bij het maken van huiswerk of door leerzame spelletjes te spelen. De taalvrijwilligers komen eens per week langs en gaan – afhankelijk van de situatie – ongeveer anderhalf uur met de kinderen aan de slag. Ouders worden gestimuleerd om mee te doen zodat ook zij de kinderen kunnen helpen bij hun taalontwikkeling.

  Als coördinator begeleid je dit team van taalvrijwilligers, voer je intakegesprekken met de gezinnen, koppel je de vrijwilliger aan het gezin en zorg je voor de rapportage in het registratiesysteem van Humanitas.

  Wat we bieden:
  > Uitdagend vrijwilligerswerk
  > Flexibiliteit in uren
  > Vergoeding van onkosten
  > Collectieve vrijwilligersverzekering
  > Een aanspreekpunt bij het bestuur en ondersteuning waar nodig
  > De mogelijkheid tot het volgen van een basistraining en toegang tot andere trainingen en workshops van de Humanitas Academie.

  Wat we vragen:
  > goede communicatieve eigenschappen
  > bekendheid en affiniteit met het werken met kinderen en ouders
  > enthousiasme voor dit mooie project
  Humanitas is een landelijke vereniging voor maatschappelijke hulp en samenlevingsopbouw, georganiseerd in 5 districten en ruim 80 regionale afdelingen met een eigen afdelingsbestuur. De afdeling Noordwest-Friesland omvat de gemeenten Harlingen en Waadhoeke. Nadere informatie over onze activiteiten op onze website.
  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank