• Wandelbegeleider (m/v)

  Gezond Natuur Wandelen
  Locatie: Waadhoeke
  Plaats: Franeker, Harlingen en St Annaparochie
  Categorie: Natuur / Dier
  Dat de natuur en wandelen in de natuur goed voor je is dat is bekend. Daarbij is het ook nog eens leuk en gezellig.
  De Stichting Gezond Natuurwandelen begeleid mensen en organisaties om deze wandelingen op te zetten.
  In de wijk het Schalsumerplan wordt op de laatste woensdag van de maand (28 november) in Franeker gestart met de wandelingen vanuit Wijkcentrum de Terp (start en eindlocatie).
  De woensdagochtend is de vaste ochtend
  Tijden: Verzamelen om 9 uur, start wandeling 9.30-10.30, mogelijkheid voor koffie van 10.30-11.00 uur
  Er hebben zich al een paar enthousiaste vrijwilligers gemeld, maar er kunnen nog meer bij
  Dus meld je ook aan.

  Als vrijwilliger begeleid je een wandelgroep bij jou in de buurt. Een wandelgroep bestaat uit (bij voorkeur) twee begeleiders; één loopt voor en één achter de groep. Onderweg kun je als begeleider kort iets vertellen over de natuur, maar dit is geen vereiste.
  Als wandelbegeleider ben je één uur per week actief. Als je liever bijvoorbeeld één keer per maand een uur een groep wilt begeleiden, kan dat ook. Met de projectleider bespreek je jouw wensen en mogelijkheden.
  Alle begeleiders krijgen een gratis cursus van de wandelbond (KWBN) en een EHBO-cursus aangeboden. Zo ga je goed voorbereid als vrijwilliger aan de slag.
  Dus wil jij ook regelmatig, eens per week tot eens per maand wandelbegeleider zijn, dan horen we dat graag.
  Naast wandelingen in Franeker wil Gezond Natuur Wandelen ook wandelingen opzetten in Sint Annaparochie en Harlingen.
  Aanmeldingen hiervoor zijn ook van harte welkom.
  Er is geen budget voor reiskosten worden niet vergoed, we werven (bij voorkeur) uit dezelfde stad, wijk, buurt of dorp qua begeleiders.
   Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland organiseert elke week gratis wandelingen van een uur in het groen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen. Het is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en u hoeft zich niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken.
  De stichting heeft een brede achterban van organisaties op het gebied van welzijn, gezondheid, (wandel)sport en natuurbescherming. Het doel is gratis wandelingen te verzorgen voor iedereen in Nederland, op bescheiden afstand van zijn huis en minstens één keer per week. Sinds september 2015 wordt er gewandeld op Texel en in Haarlem, IJmuiden, Overveen, Heemstede, Castricum, Haarlemmermeer, Heerhugowaard, Leeuwarden, Drachten en Beetsterzwaag. Inmiddels wordt er op meer dan 40 locaties gewandeld, in de provinciesNoord-Holland, Zuid-Holland, Friesland en Groningen. De stichting Gezond Natuur Wandelen heeft geen Anbi status, maar is wel een stichting zonder Winstoogmerk.


  Heeft u belangstelling voor deze vacature? Klik dan hieronder op de knop.
  Terug naar vacaturebank